Избори

Новият кмет на Видин иска Стратегията за Северозапада

  04.11.2019 12:24             
Новият кмет на Видин иска Стратегията за Северозапада

Видин има нов кмет – д-р Цветан Ценков. Той спечели мястото след балотаж, на който победи съфамилника си Огнян Ценков с 3 741 гласа. За новия градоначалник гласуваха 11 610 души или 58.27% от упражнилите право на глас в неделя. За доскорошния кмет на Видин Огнян Ценков бюлетини пуснаха 7 869 души или 39.49 на сто. 446 видинчани не съзряха у никого от двамата своя кандидат, което е 2.24 процента и затова задраскаха квадратчето „Не подкрепям никого“.

В интервю пред Радио „Видин“ д-р Ценков обеща много промени. Първото, което ще направи обаче е, да потърси парламентарно представените партии заради възстановяването на стратегията на правителството за Северозапада. Документът беше гласуван по време на 43-о Народно събрание, но заради липсата на финансиране не беше стартиран.

Цветан Ценков е роден през 1962 година във Видин. Завършва ПГ “Цар Симеон Велики” в родния си град и Медицинска академия - София по специалносттта „Медицина“. По-късно специализира кардиология. Преди 20 години създава медицински център във Видин. Бил е депутат от управляващата партия по времето на НДСВ. Зам.-председател е на последния общински съвет, като част от гражданско сдружение “Единни за промяна”. Кандидатурата му за кмет на Видин е подкрепена от Местна коалиция - СДС /НДСВ, НА, ЗНС, БЗНС и БДС-Р/.