Здраве

Митове и истина за лазерната корекция на зрението

  28.10.2019 12:43             
Митове и истина за лазерната корекция на зрението

Лазерната корекция днес е отличен и модерен начин за възстановяване на зрението. Много често тези, които носят лещи и / или очила, не се решават на тази опция, защото вярват в популярните митове. Rambler ги развенчава!


Мит номер 1: Лазерната корекция на зрението не е подходяща за спортисти.
ИСТИНАТА: Боксьорите и останалите състезатели в бойни спортове са склонни към наранявания на очите: това е единствената причина те да не си правят лазерна корекция. Във всички останали случаи можете спокойно да спортувате след операцията - основното е очите да не са изложени на риск.

Мит номер 2: Лазерната корекция не може да се направи преди бременността и раждането.
ИСТИНАТА: Според статистиката на офталмолозите 90% от пациентите са млади момичета, които не са родили. Но дори те идват на първоначалния преглед и често произнасят този мит. Лазерната корекция не може да се направи по време на бременност - това е факт. И преди и след - можете.


Мит №3: След лазерна операция на очите човек се възстановява с години.
ИСТИНАТА: Операцията дори няма специален период на възстановяване. Само около месец е важно да бъдете много внимателни към очите. Лекарят ще ви даде своите препоръки след операцията, а обичайният темп на живот от тренировки, ходене, работа и хранене е възможен още на следващия ден след операцията.

Мит № 4: Корекцията връща 100% зрение.
ИСТИНАТА: Колко се подобрява зрението ви, ще зависи от първоначалното ви състояние. Например, ако имате -8, след корекция ще виждате, както виждате сега с лещи / очила.


Мит №5: Лазерната корекция е болезнена и страшна.
Самата операция продължава 5-7 минути, а излагането на лазер трае 30-40 секунди. Прилагат ви местна упойка с капки за очи, така че болката е изключена.

Може да има неприятни усещания през следващите 1-2 дни, но те трудно могат да се нарекат болка: по-скоро дискомфорт под формата на чувствителност към светлина, усещания за чуждо тяло в окото, леко подуване на клепачите.

zdrave.to