Крими

Осъдиха портиерка, набедила охранител в сексуален тормоз

  21.10.2019 14:25             
Осъдиха портиерка, набедила охранител в сексуален тормоз

Портиерка на порт Лом е осъдена за оклеветяване на колега. 51-годишната Любка К. набедила мъжа в сексуален тормоз.

През декември миналата година тя  подала до работодателя си жалба, срещу служител от охраната. В документа Любка твърдяла, че К.Н. е „алчен и мазен похотливец“, който й оказва „тормоз на работното място, …измислил всички схеми и злоупотреби… винаги е много гузен и много агресивен… и следи и настройва един срещу друг“ останалите служители.

Обвиненията на жената обаче се оказали клеветнически и тя била обвинена в клевета, за което законът предвижда наказание глоба от 3 000 до 10 000 лева и обществено порицание. Съдът освободи подсъдимата от наказателна отговорност и й наложи глоба от 1 000 лева в полза на държавата.

Любка К. е осъдена и да плати на оклеветения 500 лева обезщетение за претърпените от него неимуществен вреди, заедно с лихвата върху тази сума, считано от 28 декември миналата година. Осъдената трябва да възстанови на оклеветения и 967 лева  - направените от него разноски по делото. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Монтана, съобщиха от пресцентъра на съда.