Свят

Жена поръча питие в ресторант и изгуби жлъчния си мехур

  21.10.2019 10:33             
Жена поръча питие в ресторант и изгуби жлъчния си мехур

Лекари в американския щат Флорида отстраниха жлъчния мехур на жена и част от корема й, след като тя пила от чаша, съдържаща течен азоту пише Independent.

Стейси Уейгърс заведе дело срещу хотел Дон Цезар, след като изпи чаша течен азот по време на рожден ден на приятел в хотелски ресторант на 11 ноември 2018 г. Химикалът, за който се твърди, попаднал в напитката на американката, след като сервитьорът го използвал, за да създаде ефект на дим в десерта на друг гост на ресторанта.

Няколко секунди след като Уейгърс отпила глътка, й прилошало. Пострадалата е откарана в най-близката болница. Там лекарите изрязали жлъчния й мехур и коремната тъкан, която некрозирала в резултат на замръзване с течен азот.

Адвокатът на Уейгърс Адам Брум казва, че тя е отслабнала около 11 килограма и сега цял живот ще страда от проблеми с храносмилането. Ищцата изисква от хотела 15 хиляди долара за травмата, медицинските разходи и загубата на заплати по време на лечението.

По-рано беше съобщено, че в Париж на посетителка на ресторант Pizza Hut погрешно бил сервиран почистващ препарат вместо вода. Заради миялната машина един от служителите на Pizza Hut хвърлил препарат за миене на съдове в декантера, а сервитьорът, който не знаел за това, реши, че в съда има вода и го занесъл на клиентката.

Превод: БЛИЦ