Свят

Защо съпругата на Ким Чен Ун не се е появявала никъде вече 4 месеца

  21.10.2019 10:15             
Защо съпругата на Ким Чен Ун не се е появявала никъде вече 4 месеца

 

Съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун не се е появявала публично никъде вече четири месеца. Липсата й от юни насам поражда спекулации относно причината за нейното дългосрочно отсъствие, пише Korea Times.

Ри Сол Джу последно е имала публична изява по време на първото посещение на китайския президент Си Дзинпин в Пхенян на 20-21-ви юни. Жената на лидера на Северна Корея не се споменава в съобщенията на държавната медия от 122 дни, а Ким Чен Ун се появява публично без нея.

Това не е първият път, когато Ри изчезва от погледа на широката общественост. През 2016 година тя изчезва от "светлините на прожекторите" за 9 месеца, което поражда спекулации, че може да е бременна или е родила.

Тази година съпругата на севернокорейския лидер се е появявала на събития шест пъти до юни. Ри Сол Джу придружи мъжа си по време на визитата му в Китай от 1-ви до 10-и януари. Освен това тя бе до Ким и на 71-вата годишнина на военните сили на Северна Корея през февруари, както и посещението му в рибна ферма през април.

Изчезването на Ри Сол Джу от медиите се разглежда като необичайно. Откакто миналата година в съобщенията на държавната медия тя се споменава като първа дама, вместо другар, съпругата на Ким Чен Ун присъства в новините поне веднъж месечно.

На фона на нейното отсъствие, по-малката сестра на севернокорейския лидер Ким Йо Джонг го придружи на годишнина от смъртта на дядо им, както и други ключови събития.

24chasa