Събития

Кой предизвика скандала в общинския съвет КОМЕНТАР

  18.10.2019 14:58             
Кой предизвика скандала в общинския съвет КОМЕНТАР

Като изключим тежките обвинения, които се чуха днес по време на сесията във Враца – май наистина ще е последна за този мандат, се случи онова, което всички очакваха. Апропо, за тези обвинения вероятно тепърва ще се пише. Пък и може институциите да кажат това-онова. А вероятно и от полицията ще се престрашат да коментират фактите.

Иначе днес всички очакваха да се случи екшъна в общинския съвет. Получи се нещо като мача ни с Англия – всички знаеха, че ще има провокации и расисти, но никой не взе мерки – вътрешното и външното министерство проспаха кризата, та се наложи да искат оставката на футболния Зевс Боби Михайлов.

Във Враца 90% от настоящия състав на местния парламент е в разгара на политическата агитация – остават 7-8 дни до изборите и всеки се е впрегнал да убеди избирателите да го изпрати отново в общинския съвет.

Кому беше нужна тази сесия днес – в петък, на 18 октомври от 13 часа? В Козлодуй си избраха временен кмет и се черпиха, даже в Мездра обсъдиха само 3 точки...

Българинът знае, че петък е ден на майстора, но и че никой не прави редовно заседание с 27 точки в последния възможен момент.

Всъщност, правят го онези, които не са си свършили работата досега, а не онези, които до последно работят „на ползу роду“, защото вече стана дума, че за напусналите сесията съветници няма да има възнаграждения.

И на децата от яслата на детска градина „Брезичка“ беше ясно, че всеки кандидат ще използва безплатната трибуна, за да се покаже, за да се изяви...

Наистина е добре, че свършва мандатът на този общински съвет. Лошото е, че навсякъде съветниците се събират, снимат се и се черпят за добре свършената работа. Само във Враца ще работят до късна доба. Ама кой каквото си направи сам, никой не може да му го стори!

Георги Александров, главен редактор на "Конкурент"

PS Тъй като съм кандидат за общински съветник, като илюстрация не слагам своя снимка, за да не реши някой, че агитирам. Но публикувам снимката на общинския съвет от мандат 2015 - 2019 г., за да е ясно кой, какво и как го върши в полза на врачани!