България

Пожар горя в жилищен блок в квартал "Сердика" (Снимки+видео)

  18.10.2019 13:03             
Пожар горя в жилищен блок в квартал \

Пожар горя тази сутрин в жилищен блок в столичния квартал „Сердика”. Пламъците са тръгнали от апартамент на 16-тия етаж.

Според информацията е пострадал 43-годишен мъж, който живеел в апартамента. Той е откаран в "Пирогов" заради интоксикация, тъй като е вдишал дим от пожара. Сигналът към пожарната е подаден около 8:45 ч., предаде bTV. 

На място пристигнаха три пожарни коли. Хората бяха изведени от блока.

По непотвърдена информация пожарът е причинен от реотанова печка, а пламъците са угасени с вода от водоснабдителните кранове на сградата. Огнеборците са били затруднени заради откраднати шлангове, допълва Канал 3.

На място са пристигнали и две полицейски коли.

Блокът, който е 16-етажен, е на улица "Българска морава", която свързва бул. "Стамболийски" и ул. "Позитано", в близост е до Мол "София".

Според информацията на Канал 3 двама са настанени в "Пиригов" - 42-годишен хазяин и неговият наемател. Те са с наранявания и интоксикация. 

Собственикът на апартамента е транспортиран в "Пирогов" е и с наранявания по лицето и главата и предстои да бъде въведен в реанимация.

Съсед е извел собственика на апартамента от горящото жилище. Той е прегледан на място от медиците и освободен, въпреки голямото количество дим, което е погълнал.

24chasa.bg