Спорт

Приказката за Анжелов и компания на SOCCA World Cup продължава

  17.10.2019 12:40             
Приказката за Анжелов и компания на SOCCA World Cup продължава

Националният отбор на България по минифутбол се класира за 1/8-финалите на Световното първенство SOCCA World Cup 2019, което се провежда на гръцкия остров Крит. В последния си мач от груповата фаза възпитаниците на Стефан Натев разгромиха Кипър с 6:2. Това е трети успех за тима ни след тези с 3:0 над Уругвай и с 2:0 над Аржентина, като нашите имат и едно поражение от Англия с 0:3. "Лъвовете" ще трябва да изчакат двубоя на "урусите" с островитяните, за да разберат дали ще са първи или втори в крайното класиране на група D. Възможните им съперници в следващата фаза е един от отборите на Полша, Литва и Уелс, като ще се играе на 22 или 23 октомври.

Днешният мач срещу Кипър се игра пред препълнени трибуни на стадиончето в Крит, като сред зрителите имаше и много българи. Нашите не срещнаха никакви проблеми срещу своя съперник. Йордан Христов откри още в 4-ата минута, а в последните секунди на първата част Цветелин Анжелов удвои.

Мартин Григоров направи 3:0 в 29-ата минута, а секунди по-късно съперникът намали чрез Контеатис. Това не стресна "лъвовете", които вкараха нови три гола, дело на Павлин Кузов-Пистата, Бойко Котев и Анжелов. В последната минута Кристодолу от Кипър оформи крайния резултат.

Форумът се организира от международната федерация по мини футбол ISF (International Socca Federation), а сили мерят 38 държави от цял свят.