Събития

Започна асфалтирането на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца

  16.10.2019 14:01             
Започна асфалтирането на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца

От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево. Към момента екипите подготвят участъка, който е с дължина от над един километър, като предстои полагането на новата асфалтова настилка на пътя. Средствата за пълното му обновяване са в размер на 230 000 лв. и са осигурени от бюджета на местната администрация.

На 17 октомври ще започне ремонтът и на пътя между селата Девене и Три кладенци. За рехабилитацията на близо 2-километровия участък са предвидени 220 000 лв., отново от бюджета на Община Враца.

Обновяването на междублоковото пространство в района на ул. „Остри връх“, ул. „Река Лева“ и бул. „Христо Ботев“ ще стартира до дни. Фирмата-изпълнител ще изгради нова вертикална планировка в района, включваща обособяването на паркинг и улично платно. Новите тротоарни площи ще бъдат изградени с настилка от асфалтобетон, а посредством тротоарни колчета ще бъде създадена тротоарната зона и зоната за паркиране на МПС-та.

Успоредно със строително-ремонтните работи на ключовите пътни артерии, стартират и дейностите по изкърпване на общинската пътна мрежа. Предвидени са над 1000 кв.м. за частична рехабилитация, като сред тях попадат участъци в населените места на Враца.