Спорт

Излъчиха призьори на бридж-турнира във Вършец

  16.10.2019 12:31             
Излъчиха призьори на бридж-турнира във Вършец

Завърши първият национален бридж-турнир във Вършец. В двойковата надпревара участие взеха 14 двойки, а в отборната надпревара - 6 тима. Съставът на турнира бе съвсем приличен в квалификационно отношение. Организаторите от планинския курорт се надяват, че с това е положено началото на една хубава традиция.

В надпреварата се включиха бриджори от Видин, Враца, Козлодуй, Плевен, София и Вършец. Победата в двойковия турнир извоюва тандемът Венци Василев - Борислав Тричков от София. На втора позиция се нареди врачанската двойка Петко Иванов - Евгени Симеонов, а трета се класира друга столична двойка - Георги Милев - Румен Лазаров. Сравнително успешно се представиха и останалите представители на врачанския клуб “Сириус”. Иван Въжаров и Пламен Радойков финишираха на четвърто място, Стефан Стоев и Цветислав Цветков са шести, а двойката Любомир Мазнов - Пламен Асенов е осма. Наградата за най-добра местна двойка спечелиха Димитър Димитров и Валентин Данаилов, класирали се на пето място.

В отборния турнир триумфира тимът на “Перелик” съставен от врачански и софийски състезатели: Пламен Радойков, Иван Въжаров, Георги Милев и Румен Лазаров. След неуспешен старт и финал, на второ място се класира отбор “Враца”, съставен от състезателите на клуб “Сириус”: Стефан Стоев, Цветислав Цветков, Петко Иванов и Евгени Симеонов. На трета позиция остана отбор “Борил”, сборна формация от три града - София, Козлодуй и Вършец. В тима участваха двама козлодуйски състезатели - Коста Пашов и Валерий Костов, както и Радослав Петров и Мирослав Иванов от Вършец, а капитан на отбора бе класният столичен бриджор Борил Добродолски. На следващите три места се класираха отборите на “Виктория” (Видин), “Плевен” и “Тинтява” (Вършец).

Турнирът премина при добра организация от страна на домакините от община Вършец. Състезанието се проведе в хотел “Тинтява”.