Свят

Семейство чака 9 години края на света в мазе

  16.10.2019 10:28             
Семейство чака 9 години края на света в мазе

Холандската полиция откри семейство от 7 души, скрито в мазето на отдалечена селска къща, където, според сведенията, са прекарали години "в очакване на края на света", информира АФП.

Открит е мъж, за когото се смята, че е баща на семейството, и шест негови деца на възраст между 18 и 25 години близо до село Руйнерволд в северната провинция Дренте. Полицията арестува 58-годишен мъж , но той не е бащата, предава БГНЕС.

"Никога досега не съм срещал нещо подобно", каза на пресконференция местният кмет Роджър де Грут.

СНИМКА: Pixabay

"Полицията започна разследване, след като получи сигнал от загрижен човек за условията на живот на семейството" и откри хората, каза де Грут.

"Те са живеели изолиран начин на живот", каза той и добави, че местоживеенето им е било в чифлик през последните девет години. Няколко от децата "не са били вписани в родовия регистър" или официално регистрирани.

Много въпроси остават без отговор и полицията разследва "всички сценарии", добави кметът.

Някои от откритите „не са имали представа, че съществуват други хора“, информира местната телевизия.

Полицията е била сигнализирана, след като мъж на около 25 години, за когото се смята, че е най-големият син на семейството, влиза в селски бар в неделя вечерта. Разстроеният мъж, немит и облечен със стари дрехи, казва, че "той не е бил навън“ през последните девет години", заявява собственикът на бара Крис Вестербек. "Той каза, че никога не е ходил на училище и изглеждаше много объркан. Говореше по детски", казва Вестербек.

Мъжът му казал, че е избягал и спешно се нуждае от помощ. Тогава съдържателят на бара се обадил на полицията.

След разследване полицията открила скрито зад шкаф стълбище, водещо към мазе. В него са се криели мъж, за когото става ясно, че е бащата на семейството, и още петима, за които се смята, че са негови деца.

24часа