Събития

Премахнаха релсите на входа на Мездра

  15.10.2019 13:36             
Премахнаха релсите на входа на Мездра

С премахването на релсите, пресичащи пътния възел на входа на Мездра, беше решен дългогодишен проблем, затрудняващ автомобилния поток, похвалиха се от управата на Общината. Преасфалтира се целият участък от бирената фабрика до моста на Моравешка река. След реновирането на блоковете, изграждане на модерна детска площадка, това е още един щрих от обновяването на входа на града.

Завършва и етап от ремонта на ул. „Христо Ботев“ до паркинга пред общинска администрация по проект „Реконструкция и рехабилитация на части от уличната мрежа в Мездра, Община Мездра”, финансиран по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“ на мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Главна цел на проекта е да се подобри експлоатационното състояние на улица „Христо Ботев", улица „Александър Стамболийски" и улица „Димитър Благоев" в град Мездра за провеждане на автомобилното движение и пешеходния поток при максимални условия на безопасност и комфорт.