Крими

Прокурори душат футболен шеф, уволнен заради секс скандал

  15.10.2019 11:50             
Прокурори душат футболен шеф, уволнен заради секс скандал

Окръжната прокуратура в Монтана е влязла в дирите на Ангел Стоянов, бивш председател на областния съвет на БФС в града на Огоста. Държавните обвинители разследват похотливия футболен бос, който беше уволнен след шумен секс скандал, за длъжностно присвояване, личи онт документи, с които разполага „Конкурент“.

Според постановление, подписано от прокурор Росен Димитров, Стоянов е присвоил чуждо имущество - таблет и мобилен телефон на стойност 2 247 лв., като с тези си действията е осъществил състав на престъпление по чл. 201 от НК. 
Проверката на прокуратурата е установила още неправомерно изплатени от главния счетоводител на ОС на БФС в Монтана Борис Иванов на Ангел Стоянов командировъчни за 6 187.63 лв., което също е квалифицирано от държавното обвинение като длъжностно присвояване.

Прокурор Димитров е изпратил преписката до Районна прокуратура с мнение за повдигане на обвинение.
Ангел Стоянов се превърна в национален герой в средата на август 2017 г. след шумен секс скандал, който беше изваден на бял свят от младата съдийка Теодора Тодорова, която била принуждавана да бъде интимна с него, за да върви нагоре в кариерата. Заради петното, лепнато на БФС, президентът Борислав Михайлов му взе главата и го натири.

Реферката пък заведе дело пред Комисията за дискриминация, където похотливецът беше осъден да плати 2 000 лева.

Стоянов опита да се подслони в проспериращия клуб „Кариана“ от бойчиновското село Ерден, откъдето също беше уволнен, след като го надушили, че върти други номера по тънката част.

Към настоящия момент ексфутболният шеф е кандидат за кмет на община Чипровци. Номинацията му е от коалицията между ДПС, НДСВ и Новото време, но по всичко личи, че е обречена, тъй като Стоянов отново е разкрит.

Ангел Стоянов коментира, че чува за първи път подобно нещо. „Не знам защо не са ме информирали досега. От „Конкурент“ научих, че съм направил това“, коментира кандидатът за кмет на Чипровци, според когото ставало дума за атака срещу него заради участието му в изборите.

„Това, че има жалба срещу мен, не означава, чуе има заведено съдебно дело. Срещу много хора има жалби, но не всичко се превръща в дела“, каза още Стоянов.

 

Четете повече във в. "Конкурент" - вестникът на Северозапада.