Избори

Инвестиции за по-добър живот – а дано, ама надали

  15.10.2019 08:56             
Инвестиции за по-добър живот – а дано, ама надали

Докато тече предизборната кампания и хората в града са ангажирани с политически послания, плакати и шумотевица, зад гърба им тихомълком се прокрадват решения, които изпразват и без това обеднялата общинска хазна. Според местен сайт съобщава за предложение на и.д. кмет Мария Попова, което тя ще се опита да прокара на извънредно заседание на общинския съвет. По нейна инициатива „Теклас – България“ ЕАД ще бъде освободено от административна такса в размер на 31 000 лева. Парите се дължат за одобрение на комплексен проект  за инвестиционна инициатива и издаване на разрешение за строеж. По закон сумата е за административно обслужване.

Във времена, когато на всеки местен предприемач се свалят по три кожи от гърба чрез данъци такси и глоби, управниците на града правят загадъчни подаръци за сметка на общинския бюджет. Каква е истината за „спестените“ 31 000 лева можем само да гадаем и дали няма вместо в бюджета на общината да отидат в някой джоб? 

Според същото издание в докладната си до Общинския съвет Мария Попова посочва, че „Теклас – България“ ЕАД притежава сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции. Същата агенция връчва през 2018 г. награда на община Враца за привличане на инвеститори. Каквито са ни управниците, такива и инвеститорите. Явно нещата опират до 30 000 лева, които да се спестят на фирмата. Може точно тези 30 000 лева ще се реинвестират в обещания завод за 30 милиона.

Нека не забравяме, че Каменов вече подари на същия инвеститор общинска земя срещу 6,50 лева за квадратен метър. От видяното дотук става ясно, че врачани ще си платят скъпо и прескъпо, за да могат да работят в завода.

Враца, стискай зъби! Някой ден ще бъде по-хубаво. Някой ден, но не сега.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!