Събития

Партия отказа да има представители в СИК-ове

  14.10.2019 19:24             
Партия отказа да има представители в СИК-ове

Шест подвижни избирателни секции ще има в община Видин на предстоящите на 27 октомври местни избори. На  консултациите за определяне състава на комисиите от ВОЛЯ изненадаха всички с отказа си да имат свои представители. За реда на гласуването в подвижните кутии ще следят представители на останалите четири парламентарно-представени партии- ГЕРБ, БСП за България, "Обединени патриоти" и ДПС. 

"Общинска избирателна комисия- Видин определя на територията на общината пет подвижни избирателни комисии. Две от тях са в Дунавци, две са в Градец и една в Капитановци. Тъй като имаме предварителна информация от центъра за стари хора в Кутово, шестата (служебна) избирателна комисия ще бъде в дома за стари хора. В изборния ден ще има около 20 човека там на място." -каза Иванела Андреева, секретар на Община Видин.

Подвижните урни са предназначени за избиратели, които нямат възможност да се придвижат до изборните места. До 21 октомври могат да се подават заявления за дописване в списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия.