Събития

Ревизираха финансите на Брусарци и Чипровци, нарушения няма

  14.10.2019 14:48             
Ревизираха финансите на Брусарци и Чипровци, нарушения няма

Финансовите инспекции на общините  в Брусарци и Чипровци, както и на Центъра за спешна помощ са приключили без констатации за сериозни нарушения, съобщават от Агенцията за финансов контрол.

В Брусарци и Чипровци са проверени отчетените в края на миналата година  разходи и как са спазени изискванията по Закона за публичните финанси.  В Чипровци  не са открити нарушения. В Брусарци е установено едно, но то не е довело да нанасяне на вреди и не се налага възстановяване  на средства, уточняват от агенцията.
Инспекторите са проверили и  законосъобразността на отчетените през 2018 г. разходи за медикаменти, за доставка на медицинска апаратура, за болнично хранене и безплатна храна на персонала, както и капиталовите, предоставени като целеви субсидии от държавния или общинския бюджет в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана. Специалистите открили три нарушения по проверените две обществени поръчки на стойност 83 501 лева. Нанесени вреди няма. 
В периода юли – септември  у нас са проверени 333 обществени поръчки. Общата им стойност е 667,8 млн. лв. Инспектирани са 1066 договора на стойност 283,7 млрд. лв. По време на финансовите проверки са констатирани 23 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки. Възстановените по време на инспекциите средства възлизат на  204 млн. лв. За установените през тримесечието нарушения са съставени 9 акта за начет и 345 акта за установяване на административни нарушения.