Здраве

Английска сол и кислородна вода помагат за детоксикация на тялото

  14.10.2019 13:01             
Английска сол и кислородна вода помагат за детоксикация на тялото

Детокс терапията е ключ към по-добрия начин на живот.

Китайската система за рефлексология казва, че стъпалата ни имат природни енергийни зони, които са свързани директно с важни системи и органи в тялото.

Представяме ви лесни стъпки за детоксикация на цялото тяло чрез баня на стъпалата.

Този метод е подобен на електролизата, при която се използва електрически ток за създаване на мощна химическа реакция. Топлата вода отваря порите, докато солта действа като противовъзпалително средство.

Йоните от банята се абсорбират в стъпалата, които детоксикират цялото тяло. Ако солта потъмнее, това означава, че методът работи.

Няколко страхотни рецепти за детокс

Със сол

- 1 чаша морска сол

- 1 чаша английска сол

- 2 чаши сода за хляб

Сварете малко вода в тенджера, след което добавете всички съставки вътре и ги оставете да поври малко. Напълнете леген с топла вода и добавете малко ябълков оцет, след това изсипете предварително сварената смес, добавете още малко морска сол и етерични масла. Киснете 30 мин за най-добри резултати. Тази баня ще увеличи нивата на магнезий, ще облекчи дразненето върху кожата и ще детоксикира тялотои. Ако след това се чувствате уморени, това е знак, че процесът е започнал.

С глина

- 1/2 чаша английска сол

- 1/2 чаша бентонитна глина

Напълнете леген с гореща вода и добавете английската сол, след което добавете капки от любимите си етерични масла. Смесете с дървена лъжица глината с малко вода и я прибавете в легена. Киснете стъпалата си 20-30 мин.

С кислородна вода

- 1 с. л. джинджифил на прах

- 2 чаши кислородна вода

Напълнете леген с топла вода и добавете джинджифила и кислородната вода. Киснете 30 мин, за да извлечете токсините от тялото си.