Спорт

Респект! Дубъл за Юли на световното в Грузия /СНИМКИ/

  11.10.2019 19:29             
Респект! Дубъл за Юли на световното в Грузия /СНИМКИ/

Юлиян Димитров за пореден път защити реномето не само на Ботев 93, но и на родната борба на престижен форум. Врачанският специалист, чийто възпитаници печелят медали от всяко състезание, завоюва 2 бронзови медала на световното първенство за ветерани, което се провежда в Тбилиси /Грузия/.  Юли започна с победа срещу американец в класическия стил в категория до 100 кг на Дивизия „В“ /41-44 г./. В следващата среща отстъпи на як грузинец, който стана световен шампион. В спора за бронза нашият юнак тръшна на тепиха германец.

Днес Димитров взе бронз и в свободния стил. Той почна с успех над съперник от Италия, загуби от американец, но на репешажа надви индиец. В малкия финал сломи румънец и си заслужи второто бронзово отличие.

Равносметката на Юли от световните първенства за ветерани досега е скромно казано - респектираща – 1 златен, 1 сребърен и 5 бронзови медала.

Дубълът на Юлиян Димитров ще мотивира още повече неговите възпитаници за успехи, а и ще зарадва куп негови приятели и съотборници в борбата и футбола от Враца и цяла България.