Спорт

Малшанс спря Ботев от нарисувана победа срещу Литекс в дербито /Снимки/

  10.10.2019 17:54             
 Малшанс спря Ботев от нарисувана победа срещу Литекс в дербито /Снимки/

Дербито между Ботев /Вр/ и Литекс от 4-ия кръг на зона „Велико Търново“ при U15 завърши 0:0, въпреки тоталното превъзходство на домакините през втората част. Малшанс пред вратата и отличната игра на вратаря на гостите не позволиха на възпитаниците на Тодор Гарев да победят.

До почивката врачани имаха превес, но ловчанлии се защитаваха умело, въпреки че им бе трудно да минат центъра. Капитанът Митко Панов пробва два удара от дистанция, които бяха парирани от стража на Литекс.

Втората част започна с масиран натиск на ботенци. Удар с глава на Тихомир Тодоров мина на сантиметри покрай страничния стълб. Домакините вкараха съперника в техния пеналт за близо 20 минути, но канонадата не доведе до гол. Два пробива на Дидо Танчев пък не завършиха с шут. Най-чистата възможност се откри пред Митко Панов. Капитанът получи добра топка от Николай Константинов от фланга и стреля мощно от упор, топката обаче разтресе напречната греда. Гостите разчитаха на контраатаки, като стигнаха само до 1 точен изстрел за цял мач

И двата състава определено заслужават похвали за показаното на терена, въпреки че не си вкараха гол.

Академия Ботев отстъпи на Янтра 2019 с 0:4 в мач от същия кръг за U15.