Спорт

Малки и големи колоездачи се пускат за купа „Бяла Слатина“

  09.10.2019 12:16             
Малки и големи колоездачи се пускат за купа „Бяла Слатина“

Колоездачен клуб Враца Велообщество съвместно с община Бяла Слатина организират шосейно колоездачно състезание купа "Бяла Слатина" , което включва индивидуално бягане по часовник и детско-юношеско състезание с дължина 2. 5км. Надпреварата е насрочена за 12 октомври /събота/. Детското състезание е с начален час 10:30 ч., като състезателите ще бъдат разпределени в 4-ри възрастови категории. Те ще се състезават от общината до края на града. Първите трима от всяка категория ще получат медал и предметна награда.

 Индивидуалното бягане по часовник ще се проведе по изцяло спрян за движение маршрут от края на Бяла Слатина до началото на село Бърдарски геран и обратно. Получаването на стартовите номера ще бъде до 10.30 пред общината, а след този час направо на старта. Общата дължина на една обиколка е 13.2 км. Състезателите ще са разпределени в седем категории: мъже Елит UCI, юноши до 18 г., мъже 18-29 г., мъже 30-49 г., мъже 50-59 г., мъже 59+ /ветерани/, жени и девойки.

 Начало на състезанието е 11.30 ч. от края на града в посока Бърдарски геран. Състезателите ще стартират през минута, като първи тръгват категория Елит и Мъже 18-29 г.,  които ще направят две обиколки общо 26.4 км. Останалите категории ще правят една обиколка от 13.2 км. Стартира се с поредния номер от регистрацията. Ако състезател  изпусне реда си, ще трябва да изчака последният състезател и чак след това ще бъде допуснат на старта.

Наградният фонд на състезанието е 700 лв.