Събития

Наше училище беше домакин по проект „Включване чрез спорт“

  09.10.2019 11:14             
Наше училище беше домакин по проект „Включване чрез спорт“

СУ „Васил Кънчов“-Враца беше домакин по проект  „Включване чрез спорт“, програма Еразъм+ на ЕК, похвалиха се от училището.

 Ученици и учители от Швеция, Румъния и Турция взеха участие в трета мобилност по проекта, на която бяха предвидени преходи в планината, заучаване на български народни танци, плуване, теглене на въже и др. Децата бяха привлечени да упражняват различни спортове, като ги превърнат в ежедневие, да се хранят здравословно и да водят здравословен начин на живот, да се откъснат от „дигиталните си играчки“.

На проведен урок в център „Натура“ на английски език, децата се запознаха със защитените видове птици, животни и растения във природен парк  Врачански Балкан. Учениците смело отговаряха на зададените въпроси, научиха много за красотата на нашата планина, а по-късно имаха възможност да посетят пещерата Леденика. Изненада за гостите бе подготвила Микаела Петкова от VIII клас, която изпя народна песен в т.н. Концертна зала на пещерата.  Много емоции предложиха и народните танци. Врачанските ученици обучаваха своите връстници от страните партньори по проекта, а уроците завършиха с концерт.

 Създадоха се нови приятелства, учителите обмениха добри практики със своите колеги, допълниха от школото.