Спорт

Пълна хегемония на Старт М на рали кроса в Криводол /Снимки/

  25.08.2019 20:11             
Пълна хегемония на Старт М на рали кроса в Криводол /Снимки/

АСК Старт М /Криводол/ спечели първо и второ място в отборното класиране в 5-ия кръг на рали кроса. 28 пилоти взеха участие в „Криводол 2”.

Домакините от Старт М доминираха при най-мощните. В „Дивизия 1” победата взе Иван Живков – Пожарния с Ауди следван от Емил Минчев със Субару Импреза и Иван Сашов Иванов с Фолксваген Голф. Пилотът на видинския Жико моторспорт Александър Томов тръгна от първа позиция. Живков го изпревари, а след това Субару-то на Томов пламна и напусна трасето.

В „Двизия 2” с предно предаване битката бе между пилотите на Ботевград. Цветан Минов изпревари Владимир Димитров, и двамата с Хонда Сивик. Трети финишира Георги Ставров от Старт М със същия автомобил. Синът на Цветан Миков – Светослав получи купата в памет на Александър Атанасов за най-атрактивен и постоянен в карането си пилот.

В „Дивизия 3” със задно предаване борбата бе изключително интересна. Методи Тодоров – Муто се пребори с конкуренцията. Пилотът на Старт М с БМВ изпревари Георги Карадашлев от Враца Дрифт Тийм, също с БМВ и Андрей Колев от домакините със Субару Вивио. Николай Николов от видинския Жико МС водеше на финала, но приключи след като Форд-ът изгасна за гориво. Друг претендент в класа Цветелин Велков откъсна предно ляво колело на Лада-та. Данко Алексиев и Цветелин Велков от Старт М и Цветелин Иванов от Жико МС оформиха призовата тройка в клас „Лада”.

Старт М, Старт М 2 и Жико моторспорт се наредиха на първите три места в отборната надпревара.

„Състезанието се разви по най-добрия начин за пилотите ни. Разпределихме поравно силните коли в класовете и това ни донесе първите две места в отборното класиране. Уверено вървим към осъществяване на целите си – да спечелим отборната титла тази година. Остават още две състезания – на 14 и 15 септември в Мадан и през октомври във Видин. До края ще има интрига, което ще е интересно и за публика и за пилоти”, коментира президентът на АСК Старт М и основен организатор на състезанието инж. Спас Спасов. Пилотите бяха поздравени от народния представител от ГЕРБ Монтана инж. Дилян Димитров, който не пропуска спортни събития в Северозапада. Заместник-кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев бе забелязан в бокса в компанията на четирикратния шампион в рали кроса Румен Киров, който се състезава на писта за Старт М.