Спорт

Локо /Мз/ сгъна Трявна с 3:1 пред погледа на Мартин Петров СНИМКИ

  25.08.2019 18:15             
Локо /Мз/ сгъна Трявна с 3:1 пред погледа на Мартин Петров СНИМКИ

Локомотив /Мездра/ сгъна Трявна с 3:1 в мач от 3-ия кръг на Северозападната Трета лига. На кадем на "железничарите" беше Мартин Петров, който изгледа срещата от ВИП ложата на стадиона в компанията на кмета инж. Генади Събков и баща си Петьо Петров, който е една от легендите на местния клуб.

Домакините упражниха натиск в началото на мача. В 6-та мин. след центриране от пряк свободен удар Валдемар Стоянов би покрай вратата. Противно на логиката гостите откриха резултата - централният нападател на Трявна Васил Андреев наказа грешка в отбраната на домакините и в 13-та мин. матира вратаря Ивайло Сайков за 0:1.

Попадението ядоса "железничарите", които до почивката набутаха 3 безответни попадения в мрежата на Мирослав Киров. Красимир Георгиев даде сигнал за обрат, като в 21-та мин. от фаул препарира вратаря на гостите и врътна топката в левия му ъгъл.

Между 33-та и 43-та мин. Валдемар Стоянов приспа Трявна с нови 2 попадения. Първо Терминаторът от Мездра се отскубна от защитниците и с тупалка от около 25 метра опъна мрежата за 2:1. Само 10 минути по-късно Стоянов прониза вратата на гостите, засичайки прострелно центриране на Михаел Парасков по дясното крило.

След почивката гостите опитаха да се върнат в мача, но смените им не промениха нищо.

В 50-та мин. Валдемар Стоянов пропусна да увенчае силната си игра с хеттрик - той беше изведен от Антонио Йорданов сам срещу вратаря на гостите, но би слабо и Киров улови топката.

В 77-та мин. Светослав Валериев изведе с мек пас Парасков сам срещу вратаря, но нападателят не спря топката и пропусна златен шанс. Минута по-късно и Йорданов си пробва късмета, но шута му към вратата на гостите срещна бранител.

След почивката гостите отвърнаха с удар на Андреев, който премина покрай вратата на Сайков.

Успешен дебют за домакините направи Калоян Караджинов, който стабилизира центъра на отбраната.

В мача за Локомотив играха: Сайков, Николов, Караджинов, Мончев, Михайлов, Парасков, Валериев, Иванов, Георгиев, Стоянов, Йорданов.

В следващия кръг "железничарите" гостуват на Академик в Свищов.