Крими

Светофарът на мъката пак не работи СНИМКИ

  24.08.2019 16:50             
Светофарът на мъката пак не работи СНИМКИ

Светофарът край автогарата във Враца, който шофьорите вече наричат с нарицателното "Светофарът на мъката", отново е извън строя. За разлика от друг път, когато на уредбата няма никакви светлини, този път съоръжението работи на "дежурно" осветление, т.е. на жълта светлина.

Това означава, че шофьорите трябва да се съобразяват с правилата, въведени от пътни знаци. Което от своя страна предизвиква поредното негодувание на водачи и особено на пешеходци.

Тъй като на кръстовището няма пешеходна пътека тип "Зебра", която да осигурява безопасността на пресичащите пътното платно хора, най-потърпевши от безкрайните повреди на светофара се оказват пазаруващите в близкия хипермаркет "Лидл".

Заради жълтата светлина на светофара и интензивния трафик, пресичането на бул. "Васил Кънчов" прилича на игра на руска рулетка, в която ако не те блъсне забързан шофьор по булеварда с предимство /който продължава да е част от Е79/, може да те удари изнервен от дългото чакане негов колега по ул. "Екзарх Йосиф", или да те "забърше" невнимателен шофьор на автобус, който се опитва да влезе на автогарата.

Разбираемо е прозвището "Светофарът на мъката", който някои шофьори са лепнали на уредбата, тъй като тя доста често аварира. Заради мъката на фирмата, която го поддържа...