Лайфстайл

Сашка Васева: Не съм германка и няма да взимам пенсия от 1700 евро

  23.08.2019 11:50             
Сашка Васева: Не съм германка и няма да взимам пенсия от 1700 евро

Пълна лъжа се оказаха слуховете, че певицата Сашка Васева ще взима 1700 евро германска пенсия. Певицата, чийто съпруг има немско гражданство, вероятно ще остане без пенсия, научи HotArena.

Пълна лъжа е, че ще вземам 1700 евро пенсия. Не само няма да получавам пари от Германия, но вероятно ще остана и без пенсия от България. Така че зложелателите ми могат да спят спокойно”, заяви Сашка Васева, в отговор на ширещите се слухове за нея.

Певицата заяви, че по патриотични причини е отказала да стане германски гражданин.

Истината е, че отдавна отказах да получа немско гражданство, така че няма как да взема пари от тяхната държава. Аз съм голяма патриотка и за нищо на света не бих се отказала от гражданството си в България.
Само мъжът ми е немски гражданин, аз нямам чуждо гражданство”, каза още Сашка.

Въпреки влошеното й здраве и проблемите с очите, певицата далеч не мисли за пенсиониране. Вместо това работи упорито и се надява, докато й дойде време да се оттегли от сцената, да е разрешила този си проблем.

„Аз съм на 52 години и не мисля да се пенсионирам. Подготвила съм се, че може да не получа пенсия, каквато е съдбата на много мои колеги. Не мога да изпреварвам времето и да се тревожа отсега затова”, казва още певицата, пише „България днес”.

Сашка не се тревожи от слуховете по свой адрес, а по-скоро се забавлява с тях. Певицата смята, че те са пълни измишльотини на нейни зложелатели.

Певицата споделя съдбата на много свои колеги, които по време на социализма се водели „свободна професия”. Те получавали хонорари, но удръжките от данъците им покривали само риск от трудова злополука, но не и пенсия.

Това е и причината днес те да получават минимална помощ от държавата.

Въпреки здравословните си проблеми, Сашка приза, че се чувства отлично и не иска да се оплаква. Често се усмихва и така отговаря на нападките на хейтърите към себе си.

хотарена