Крими

Установиха мъртвопияни водачи ,единия катастрофирал в бордюр

  23.08.2019 11:15             
Установиха мъртвопияни водачи ,единия катастрофирал в бордюр

Видинчанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан късно снощи в полицейския арест за срок до 24 часа. Към 23.18 часа в района на ж.к.“Гео Милев“ областния град служителите на реда проверили „Алфа Ромео“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер, пробата на 28-годишния шофьор отчела показание 2,9 промила. Униформени придружили мъжа до спешния медицински център, там той дал и кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

 Отново в четвъртък в 19,10 ч. на ул. "Александровска" в близост до бензиностанция в гр. Берковица служители на Пътна полиция при РУ Берковица спират за проверка товарен автомобил "Unic" с френски рег номер, управляван от 30-годишен френски гражданин, собственик на автомобила.

Проба с алкотест дрегер е отчела 3,00 промила алкохол в кръвта от издишания от водача въздух. Водачът се е съгласил с показанията на техническото средство и отказал да даде кръв за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 б ал.1 от НК в РУ Берковица.

 Същия ден около 18.15 ч. в гр. Вълчедръм 52-годишен неправоспособен водач от същия град управлява лек автомобил "Мерцедес Е 290 ТД" с монтанска регистрация, губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво извън пътното платно и реализира ПТП в бордюр.

 При извършена проверка на водача с алкотест са отчетени 3.36 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

 На нарушителя е издаден талон за мед.изследване, приел е показанията на техническото средство и отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство.

На водача са съставени 5 акта за нарушения на ЗДвП и акт по ЗБЛД. Задържан е за 24 часа в РУ Лом.

Работа по случая продължава РУ Лом.

В четвъртък в 19,06 ч. на ул. "Александровска" в близост до бензиностанция в гр. Берковица служители на пътна полиция при РУ Берковица спират за проверка товарен автомобил "Ивеко 35.10" с френски регистрационен номер, управляван от 25-годишен водач от Франция,който е и собственик на автомобила.

 Проба с алкотест е отчела 0,94 промила алкохол в издишания от водача въздух. На водача е издаден талон за изследване, съгласил се е с показанията на техническото средство и отказва да даде кръв за медицинско изследване.

На нарушителя е съставен акт по ЗДвП.

Днес  в 00.16ч. в гр. Козлодуй пък е бил спрян за проверка лек автомобил“Рено“, управляван от жител на гр. Враца.

Пробата за алкохол е положителна- 0,51промила.

Съставен  е акт по ЗДвП.