Спорт

Атлетико чака зелена светлина от БФС за държавното, мери сили с Риал в Чипровци

  23.08.2019 10:39             
Атлетико чака зелена светлина от БФС за държавното, мери сили с Риал в Чипровци

Стадион „Кипровец“ става арена в неделя на крайно интригуващ мач между женски отбори. От 11 ч. Атлетико /Монтана/ ще премери сили с Риал /Ковачевци/ по стандартните правила на футбола. В продължение на 90 минути дамите ще покажат, че най-популярната игра в света не им е чужда.

ФК Риал от 2017 г. е редовен участник в държавното женско първенство и надпреварата за купата на България при жените. Отбор с не малък опит и класа. 
ФК Атлетико, макар и до момента да не е участвал с отбор жени в държавното първенство, от създаването си подготвя женски състав. Към днешна дата около 20 момичета се готвят за момента, в който отбор от Северозапада ще представя региона на най-високото ниво на женския футбол в България. 

Благодарение на кмета на община Чипровци - Пламен Петров, двата отбора ще усетят удобствата на страхотната база в балканското градче.
Тази година ръководството на Атлетико се надява девойките до 13, 15 и 17 г. да бъдат включени в турнирите. Освен това, заявката за участие в държавното женско първенство е разгледана от Аматьорска Футболна Лига и Комисията по Женски Футбол към БФС, като остават да се изчистят някои дребни детайла, за да стане факт и първият женски отбор по футбол от Северозапада да може да участва на най-високото ниво. 
От клуба се надяват с предстоящата контрола срещу елитен съперник да мотивира момичетата да се развиват в този спорт, да покажат на спортната общественост в Северозапада, че може да се направи женски отбор, който да мери сили с най-добрите в България.

ФК Атлетико ще представи в контролата новата си екипировка, осигурена от "Ефбет".