Събития

"Конкурент" си свърши работата: Започват да извозват боклука в Криводолско

  22.08.2019 20:19             
\

От днес 3 сметоизвозващи коли ще започнат да прибират боклука от населените места в община Криводол, това заяви пред Радио "Видин" кметът Петър Данчев. Две от тях ще са от Монтана, на чието регионално депо се извозват битовите отпадъци от Криводолско. Градоначалникът призна, че криза има, като обеща проблемът със сметоизвозването в общината да бъде решен. Данчев увери, че няма опасност от екологична катастрофа, нямало вероятност и общинската управа да бъде глобена, затова че повече от месец не е извозвала боклуците в града и 14-те населени места в общината.

Данчев се оправда с ремонта на сметосъбиращата машина, която била една-единствена. Според него проблемът бил предизвикан от общинските съветници, които отказали да отпуснат 30 000 лева, колкото е поискала общинската администрация за техника.

След извозването на натрупалия се боклук, в общината ще продължат да ползват само собствената кола, за да е по-изгодно от финансова гледна точка, допълни Данчев.

Скандалът със затрупаните от боклуци села край Криводол лъсна след публикации на "Конкурент". Материалите във вестника на Северозапада раздвижиха институциите и събудиха от лятната дрямка позаспалите общинари:

http://konkurent.bg/article/158528/ekobomba-cuka-v-botunia-petur-danchev-nehae-snimki

http://konkurent.bg/article/158609/rakevo-kakto-i-botunia-sushto-tune-v-mizeriia

http://konkurent.bg/article/158612/krizata-s-bokluka-v-krivodolsko-se-razrastva

http://konkurent.bg/article/158550/reportersko-razsledvane-na-konkurent-izprati-instituciite-v-krivodol

 

Дано на днешната сесия в Криводол местната власт вземе адекватни решения, за да не се потваря ситуацията от последните дни, кръстят се жителите на Криводол и 14-те села от общината. По-умните избиратели пък казват, че не вярват на поредните обещания на кмета Данчев, че "от утре боклучарката ще дойде", защото са ги чували и друг път.