Събития

Люта битка за кмет на Роман

  22.08.2019 14:00             
Люта битка за кмет на Роман

Генерал е кандидат за кмет на Роман, а в битката за властта в града край Искъра се пускат настоящият и двама бивши кметове. Това прави непредвидими местните избори на 27 октомври, като почти сигурно ги изпраща на втори тур, научи „Конкурент“.

Мераклии за поста на настоящия градоначалник Валери Ролански не липсват, потвърждават местните хора, които са доволни от обновлението на града през последните 4 години. Стартирането на големи европейски проекти е визитката на досегашния управник, който върви уверено към повторение на мандата. През 2015 г. Ролански спечели изненадващо изборите като независим кандидат, сега обаче зад гърба му ще има широка коалиция от партии.

Бившият директор на полицията във Враца Валери Стаменов, който е генерал от резерва, е номинацията на БСП. В понеделник се очаква предложението да бъде официалирано в партийната централа на „Позитано“ 20, потвърди наш източник в червените редици. На партийните събрания в общината кандидатурата на ген. Стаменов е била подкрепена безрезервно.

Единствената неприятна новина за социалистите е, че бившият градоначалник Красимир Петков, който изкара два мандата от 2007 до 2015 г. начело на Роман, също се включва в битката. Очаква се той да бъде издигнат от ВМРО.

Бившият кмет на града Пламен Младенов, управлявал между 2003 и 2007 г., също възнамерява да се пусне в играта. В настоящия момент е финансист на болницата за продължително лечение на белодробни заболявания в града.

На този етап не е ясно за кого ще са симпатизантите на ГЕРБ, но има голяма вероятност председателят на общинския съвет в града Тихомир Вълчев да е техният претендент. Въпреки проблеми, които има в Специализирания наказателен съд, от управляващата партия май отново ще заложат на уменията му. Вълчев е известен с това, че два пъти по ред е губил кметските избори – веднъж от Красимир Петков, веднъж от Валери Ролански, но въпреки това следва детската си мечта да стане кмет.