България

Жертвите на зверството в Негован липсват от базата за издирвани хора (ОБЗОР)

  21.08.2019 10:33             
Жертвите на зверството в Негован липсват от базата за издирвани хора (ОБЗОР)

Откритите край Негован разчленени мъж и жена не са в базата данни на МВР за издирвани хора през последните два месеца. Това съобщиха за БНР близки до разследването. Експертизите по случая с двойното убийство и намерените разчленени трупове презд уикенда край Негован продължиха и вчера.

Те са показали, че убитият мъж е на възраст между 65 и 75 години, а жената между 45 и 55 г. Полицията е проверила дали намереният в района портфейл с лична карта и ключове от кола е на някоя от жертвите, но разследването е отхвърлило тази възможност. Проверено е дали и двамата убити не са чужди граждани като


дори е работено по версията за нелегално пребиваващи у нас хора.

И тази възможност също е отхвърлена. Сега разследващите преглеждат базата данни на МВР за изчезнали хора за по-дълъг период - три и повече месеца, за да проверят дали някои от профилите там би съвпаднал с този на намерените застреляни мъж и жена. От полицията категорично опровергаха появилата се информация че е открито тяло и на трети убит човек. Работи се по абсолютно всички версии.
Не е изключено намерените разчленени тела да са на баща и дъщеря.

Заради престъплението, извършено на територията на София-област, МВР търси съдействието на гражданите, най-вече на жителите на столицата и областта. Те могат по всяко време на денонощието да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР,

ако имат информация за липсващи от май съседи или близки -

жена на предполагаема възраст 45-55 години и мъж на възраст между 65-75 години. Анонимността им е гарантирана.

Битова драма най-вероятно стои зад двата трупа, които бяха намерени край софийското село Негован. Това съобщи TrafficNews, като се позова на запознати с разследването на бруталното убийство. Първоначално са смъртоносно простреляни в главата, а жената и в гърба. След това - разчленени и изхвърлени край водоема. Криминалистите работят и по версията жертвите да са убити от техен роднина и да не са били обявявани за издирване. „Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Много е вероятно убийствата да са извършени на друго място и разфасованите тела да са докарани и хвърлени край Негован, за да бъдат заличени следите


и да се затрудни разкриването на самоличността на жертвите,

коментират още криминалистите.

Нов оглед на района около водоема беше направен и вчера, като този път и със следови кучета. Разследващите разчитат да попаднат на следа и от дрехите на двамата, увити в найлонова торба. Полицаите се надяват по тях да са останали биологични следи от убиеца, който е съблякъл жертвите си.

Възможно е убитият мъж да бъде разпознат по-лесно. Причината е, че и двете му ченета - горно и долно, са намерени. Те са специфични и най-вероятно зъботехникът пази отливката и името на пациента. Сред най-отличителните улики е ключ за рено, които са от модел, не много разпространен у нас.

„В историята на България имаме много случаи на подобно разчленяване. Но случай с двойно разчленяване не сме имали в практиката си. Поне в моята практика не е имало подобен фрапантен случай“. Това коментира топ криминалистът Ботьо Ботев пред Нова тв. „Много неща за кратко време трябва да се направят. Екипът ни е огромен и разностранен. Този екип трябва да работи в синхрон. Трябва възможно най-малко конкретни неща да се изнасят в публичното пространство. Тук има една особеност - на криминален език тези случаи са лесни за работа, доколкото трудността е в това да се установи кои са жертвите. При тези убийства между жертвата и убиеца има връзка. Като се установят жертвите, вече не е толкова трудно да се стигне и до убиеца“, посочи Ботьо Ботев.

монитор