Събития

Директор на дом за стари хора направи сапунен сериал от напускането си

  20.08.2019 14:46             
Директор на дом за стари хора направи сапунен сериал от напускането си

Директорът на дома за стари хора /ДСХ/ в Мездра Владислава Димитрова напусна по собствено желание длъжността си, но обвини за това общинската управа в железничарския град. Прекратяването на трудовите отношения между шеф и работодател, какъвто в случая се явява Наталия Христова-Горанова, беше представено в един местен сайт като драма, без да бъде дадена думата и на ответната страна.

Ден след „представлението“ обаче лъсна истината, а от фактите стана ясно поредният сапунен сериал в железничарския град.

Наталия Христова-Горанова, директор на общинския център за социални услуги и дейности ОЦСУД, част от който е и ДСХ, обясни, че драмата е измислена, за да се злепостави местната управа.

„Владислава Димитрова подаде заявление за напускане, в което настоя за 7-дневно предизвестие. Тъй като е подадено на 12 август, то изтече на 19 август и ние нямахме какво друго да направим, според Кодекса на труда“, каза Наталия Христова-Горанова.

В личен разговор директорът на ОЦСУД помолила Димитрова да се възползва от двумесечния срок на предизвестие, за да има време да подготви кой да поеме функциите й. „Каза ми, че няма време, защото на новото й работно място нямали да я чакат“, коментира Наталия Христова-Горанова, която предостави пред „Конкурент“ и заявлението за напускане и заповедта, издадена на бившата вече директорка на ДСХ. „Бях шокирана от лъжите, които се изписаха по този случай, защото истината е една и тя се доказва с документи“, каза още директорът на ОЦСУД.

В Мездра пък твърдят, че Владислава Димитрова може би е решила на тръгване да заплете интрига, познавайки местните нрави и обичаи.

Цялата история четете утре във в. "Конкурент" - вестникът на Северозапада.