България

Мистерия с разчленени трупове на мъж и жена в язовир до София (Обзор)

  19.08.2019 09:47             
Мистерия с разчленени трупове на мъж и жена в язовир до София (Обзор)

Жертвите са любовници, клошари или имат връзка с издирвани бандити, са основните версии на разследването

Разчленени трупове на мъж и жена откриха полицаи до язовир между софийските села Чепинци и Негован в неделя.

Разследването е за двойно убийство. Жертвите първо за застреляни в главите, след това труповете са рязани, а останките са опаковани в найлонови торби и натикани в бидони.

До късно в неделя самоличността на труповете не беше установена. МВР работи по няколко версии за зловещите находки.

В събота вечерта мъж, който е бил за риба във водоема намира череп близо до брега. Веднага подава сигнал в полицията и на мястото са изпратени екипи на криминалисти и експерти. Те започнали оглед на местността. Така намерили още трупни останки, сред които ръце и крака. Те са изпратени за експертиза в съдебна медицина. Главата била на жена. Анализ на човешките части обаче показал, че са от двама души. В неделя по обяд разследващите намират главата на още един разчленен труп, близо до мястото, където е изхвърлен първия. Този път е на мъж. Останките обаче са силно разложени. Според експерти мъжът и жената са убити преди 2 или 3 седмици. До късно вечерта полицаи, пожарникари и водолази претърсваха язовира между Негован и Чепинци за още трупове.

Мистериозните убийства са извършени на друго място, телата са разфасовани и опаковани, а след това са изхвърлени до язовира, предполагат разскледващите. Една от работните версии е, че двамата са имали интимна връзка. Особената жестокост на убийствата също говори за личен мотив за престъплението.

Любопитното е, че няма издирвани хора от последните два-три месеца в селата Чепинци, Негован и Световрачане, които са най-близо до водоема. Друга от версиите е, че двамата са скитници или клошари, без близки, които да се интересуват от безследното им изчезване. Не е изключено обаче труповете да са свързани и с някои от последните акции по разбиването на престъпни групи, при които са обявени за издирване над 30 души.

Преди седмица в района на язовира е намерено портмоне с лична карта на жена. Момиче е пуснало пост във фейсбук групата на Негован, за да издири притежателката, но не е ясно дали я е открило и дали същата жена е сред жертвите.

След намирането на зловещите находси до Негован криминалистите веднага започват проверка в базата данни с подадени сигнали за издирвани лица в МВР и да се търси съвпадение с някой от тях. Заради напредналия стадий на разложение на останките обаче се налагат редица експертизи.

Водоемът край Негован е посещаван както от рибари, така и от местни, които идват да се разхладят в жегите. до него се стига по черен път. На 20 минути с кола е от крайните квартали на София.

24часа