Спорт

Триумф за ФК Оряхово у дома, Гложене отчете Четата /Снимки/

  18.08.2019 14:09             
Триумф за ФК Оряхово у дома, Гложене отчете Четата /Снимки/

Двудневния турнир в Оряхово за момчета родени 2006/2007 г. завърши с много положителни емоции. Разбира се, че загубилите изпитаха леко разочарование, но пък пролича амбиция догодина да покажат по-добра игра и да класират отборите си по-напред.

Формациите бяха разделени в 2 групи по 3 тима. В група „А” мериха сили ФК Оряхово, Чавдар /БС/ и ЧЧ Радецки /Гложене/. Домакините от ФК Оряхово откриха турнира с победа 2:0 срещу Чавдар /БС/. Малките четници от Гложене пък сразиха белослатинчани с 6:0 и надвиха оряховчани с 1:0, заемайки първо място в своя поток с 6 т. /7:0/. Втори остана ФК Оряхово с 3 т. /2:1/. Трети се нареди Чавдар, чийто футболисти, селектирани от Николай Николов-Финката, бяха с 2 години по-малки, но въпреки това показаха надежден потенциал.

В група „Б” се сблъскаха ЧЧ Радецки /Козлодуй/, ФК Търнава и ФК Бутан. В първата среща четниците играха плахо срещу Търнава и логично отстъпиха с 1:2. Козлодуйчани проспаха първото полувреме, отбелязването на гол им даде някакви надежди, финалният щурм обаче не им донесе успех. Момчетата от Търнава стояха добре на терена, владееха играта и съвсем заслужено спечелиха двубоя, ръководени умело от Димитър Късльовски. Мачът между Бутан и Търнава премина при голямо себераздаване и дисциплинираност на терена. Момчетата от Бутан победиха с 1:0 и зарадваха своите треньори Данаил Петков и Петър Димитров.

Срещата между ЧЧ Радецки и Бутан бе много динамична. Козлодуйчани имаха превес в по-голяма част, но след пропуски пред двете врати, резултатът остана до края 0:0. Четата с ръководител Александър Йотов спечели с 2:1 при изпълнението на дузпите, но това бе малка утеха за тях, тъй като отпаднаха от турнира. Първи стана Бутан с 4 т., следван от Търнава с 3 т. и миналогодишния победител на този турнир Червена Чета Радецки /Козлодуй/.

В съботния ден се играха полуфиналите. Футболният празник започна с мач между ФК Оряхово и Бутан. Гостите превъзхождаха домакините с ръст, физика и бързина, но срещу тях имаха една добре смазана машина. Момчетата на домакините не отстъпиха по нито един спортен показател на своите връстници и направиха равенство 1:1. Последваха дузпи. Успехът с 3:2 прати отбора на оряховчани на финал за радост на треньора им Георги Брагарушев.

В другия полуфинал ЧЧ Радецки /Гложене/ сломи с 1:0 Търнава, чийто тим досега не бе надиграван от съперник. Получи се динамичен мач, с много борба в средата на терена и в крайна сметка гложенци зарадваха своя водач Пламен Аврамов, класирайки се за финал.

Победителят бе определен във финалния сблъсък на терена в парк „Щурците” между ФК Оряхово и ЧЧ Радецки /Гложене/. Четниците играха хаотично и индивидуално, грешките в защита им костваха гол, който така и не успяха да върнат. Домакините пък показаха, че тази среща няма как да я загубят. Сплотени на терена, с отборен дух и спазвайки указанията на своя треньор Георги Брагарушев, те стигнаха до триумфа с 1:0 за радост на децата, родителите, треньорите и любителите на спорта от крайдунавския град.

Сред отличените индивидуални призьори бе и Владимир Юлиянов от ЧЧ Радецки за най-добър вратар.