Спорт

Дуло и Ружинци пускат мъжки отбори в областното първенство на Видин

  14.08.2019 15:55             
Дуло и Ружинци пускат мъжки отбори в областното първенство на Видин

Футболните клубове Дуло и Ружинци ще участват със свои отбори в новото областно първенство на Видин за мъже. Това стана ясно след днешното работно съвещание на ръководството на ОС на БФС с представителите на тимовете от региона. През сезон 2019/2020 Дуло /Видин/ ще направи дебют в „А” ОГ. За последно пък Ружинци участва в надпреварата през състезателната 2008/2009 г. В започващата на 7 септември кампания ще се съревновават общо 10 формации. Освен двата новака, в списъка са още Ботев /Грамада/, Партизани /Макреш/, Тимок /Брегово/, Дунав /Дунавци/, Балкан /Белоградчик/, Рациария /Арчар/, Ботев-Д /Димово/ и Пластик /Старопатица/. Есенният дял ще приключи на 10 ноември, след като преминат 9 кръга. Няма да има мачове на 26 и 27 октомври, когато ще са изборите за местни органи на властта. Жребият за новия сезон ще се тегли на 20 август от 10 ч. в офиса на областния съвет. По традиция при него ще бъде съобразено желанието за домакинство или гостуване на тимовете от Старопатица, Макреш и Ружинци, чиито сборове са на 7 септември, както и на отборите от Грамада и Димово, празнуващи съответно на 21 и 28 септември. Картотекирането на формациите започва на 29 август и ще продължи по график до 4 септември. При него селекциите ще получат по 2 топки от ОС на БФС.

Председателят на областната централа Иво Марков запозна ръководителите на отборите с промените в Наредбата за първенствата и турнирите на БФС за сезон 2019/2020. В нея е записано, че срещите вече могат да бъдат обслужвани и от парамедик, при отсъствието на лекар и фелдшер. Мачовете във видинско ще се охраняват от полицаи.

На тимовете им бяха припомнени задълженията към ОС на БФС отминалия сезон. Преди началото на шампионата ръководството на местната централа ще преразгледа наказанията, които са в сила, като е възможно някои от тях да бъдат намалени.

„Съгласно разпоредбите, в надпреварата за купата на аматьорската футболна лига ще участват Бдин и Дреновец, които са членове на Северозападната Трета лига. Чакаме заявки от останалите тимове в областта. За Купа България ще се пусне Дреновец”, заяви председателят на ОС на БФС във Видин Иво Марков. В края на месеца той ще събере на съвещание и ръководителите на детските и юношески формации в региона. Засега е ясно, че по подобие на „Футбол 5” ще отпаднат класиранията във „Футбол 7” и „Футбол 9”.