Konkurent
Инекс

Събития

17 фирми искат да строят три лота от Е79 между Видин и Ружинци

2019-08-14 10:00 284 0

17 фирми искат да строят три лота от Е79 между Видин и Ружинци

Отвориха офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство при модернизацията на 54.3 км от път Е79 между Видин и Ботевград в участъка от крайдунавския град до Ружинци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Индикативната стойност на строително-монтажните работи е близо 460 млн. лв. без ДДС. Проектът ще се реализира със средства от републиканския бюджет.

Обществената поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажните работи за участъка от Видин до Ружинци е в три обособени позиции.

В първия лот от Видин до Макреш, който е дълъг почти 30 км, ще бъдат вложени 250 750 157 лева без ДДС. Срокът на изпълнение е 30 месеца, а подадените оферти за участъка са 4. Кандидати са: „Северозапад лот 1“ ДЗЗД, в което влизат: „Нивел строй“ ЕООД, „ПСТ Груп“ ЕАД, „Пътинженеринг – М“ АД, „ПСТ Видин“ЕООД и „ПСТ София“ ЕООД; ДЗЗД „Видин-Макреш“, с участници: „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД;ДЗЗД „АПП Видин – Ботевград“, с участници: „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД и „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД; „Трейс Груп Холд “ АД.

Вторият лот е от разклона за Макреш при бъдещия пътен възел до с. Бела, при едноименния пътен възел. Общата дължина е 13.6 км. Индикативната му стойност е 115 042 400 лв. без ДДС, но тя не е пределна. Срокът за изпълнение е 24 месеца, допълват от АПИ.

За този лот, който ще е напълно нов и ще се избягва Димово, както и кошмарният участък между селата Бела и Скомля, са подадени 7 оферти: Обединение „Геопът Видин Ружинци“ ДЗЗД, с участници: „Пътстрой - 92" АД и "Геострой" “ АД; ДЗЗД „Роуд Груп“, в което са: „Джи Пи Груп" АД, „БГ Ленд К “ АД и Копекс и Ко “ ЕООД; „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД; „Северозапад Лот 2“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, „Пътинженеринг – М“ АД, „ПСТ – Видин“ ЕООД и „ПСТ София“ ЕООД; ДЗЗД „АПП Видин – Ботевград“, с участници: „Грома Холд“ ЕООД и „Европейски пътища “ АД; ДЗЗД АМ „Макреш Бела“, в което са: „Автомагистрали Хемус “ АД, „Обрес Асфалтгес Таррако “ СА и „Еме и Хота Граус“ СА; „Трейс Груп Холд“ АД.

Лот 3 от Бела до Ружинци е с дължина 11.128 км и прогнозна стойност 94 135 800 лв. без ДДС, като сумата не е пределна. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Шест фирми искат да строят този участък от Е79. Това са: „Инжстройинженеринг" ЕООД; ДЗЗД „Бела - Ружинци“, в което са: „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД; „Северозапад Лот 3“ ДЗЗД, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД, „Пътинженеринг – М“ АД, „ПСТ – Видин“ ЕООД и „ПСТ София“ ЕООД; ДЗЗД „АПП Видин – Ботевград“, с участници: „Грома Полд“ ЕООД и „Еевропейски пътища “ АД; Обединение „Гео Път Каро Билд“, в което участват: „Геострой“ АД, „Пътстрой-92“ АД, „Каро Трейдинг“ ООД и „Евробилд“ ООД; „Трейс Груп Холд" АД.

Строителството на направлението Видин - Ботевград /167 км/ ще започне от едни от най-сложните отсечки Мездра - Ботевград /33 км/ и Видин - Ружинци /54.3 км/, което е повече от половината трасе на скоростния път. За да върви работата по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград е разделено на два участъка - лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. За лот 2 има избран изпълнител и предстои подписването на договора. Тръжната комисия по избора на изпълнител на лот 1 продължала работата си и предстои отварянето на ценовите предложения, допълват от АПИ.

Както и тръжната процедура за избор на изпълнители на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград, така и за участъка от Видин до Ружинци ще се приложи нова схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя след приключване на строителните дейности. Целта е бъдещите изпълнители на направлението Видин - Ботевград да работят максимално мобилизирано и да завършат обекта качествено и в кратък срок.

Пътят Видин - Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Демонстративно занятие за действия при възникване на пътнотранспортни произшествия се проведе във Видин
2019-12-05 17:00
61 0
Съвместното учение на службите на Пътна полиция, Единна спасителна служба (EСС), Пожарна безопасност и защита на населението, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския червен кръст,…

Онлайн бизнеса усвояват ученици от ПГТР в Румъния
2019-12-05 16:30
30 0
Учители и ученици от Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство- Враца посетиха училището Liceul Tehnologic Ticleni в Румъния в периода 24-30 ноември, партньор  по проект…

Калин Каменов прие делегация от 4 държави
2019-12-05 16:00
89 0
Кметът на община Враца Калин Каменов прие гости от четири държави, които участват по международен проект, в рамките на програмата „Еразъм+“, информираха от Общината. Делегацията…

Учители от ДГ „Единство Творчество Красота“ се обучаваха във Испания
2019-12-05 15:30
63 0
В  Детска градина „Единство Творчество Красота” стартира обучение по проект „Дигитална среда – иновативни учители”. Двама учители от детската градина участваха в едноседмичен курс  за повишаване на…

актуален брой на вестник Конкурент