Спорт

Любо Стоянов смени отбора в Швейцария /Снимки/

  12.08.2019 15:40             
Любо Стоянов смени отбора в Швейцария /Снимки/

Вратарят от школата на Ботев /Вр/ Любо Стоянов смени отбора си в Швейцария. Стражът напусна  SC Burgdorf  и вече пази за SCI Esperia 1927, където бе приет много добре от шефовете и треньорите. В клубния сайт информацията за 21-годишния талант започва с „BENVENUTO LYUBO!!”.

„Клубът е на същото ниво като предишния. Просто се отнасят с мен много по-добре, ценят труда ми, договорът ми е по-хубав. Твърд титуляр съм всеки един мач, втори капитан съм, участвам активно в клубните дела и извън терена. Целта е да се качим в по-горна дивизия и работим за това усилено. Треньорът е бивш футболист на Young Boys, клубът работи с 3-4 отбора от третото ниво и е нещо като сателит. Радвам се, че излязох от селата и сега съм в столицата, където имам повече перспектива. Ръководството ни е осигурило пълна екипировка от горе до долу + бутонки и ръкавици. Вече изиграхме няколко мача, всичко върви по план”, каза пред „Конкурент” Любо Стоянов.

Преди старта на сезона врачанинът записа най-доброто си представяне досега в „Keepermania “ /турнир между вратари/. Той влезе в Топ 3 с 13 победи и 4 загуби от 17 мача срещу професионални вратари.