Konkurent
Инекс

Здраве

7 неща, които се случват с тялото след 30

2019-08-13 04:00 733 0

7 неща, които се случват с тялото след 30

Приближаването на 30-годишна възраст се струва страшно на по-младите жени. Всички сме чували слуховете за по-лошия махмурлук, за побелелите коси, за кожата, която започва да губи от младостта си, натискът, независимо дали е ваш собствен или този от околните, за сватба и деца. И, разбира се, уверението на предшествениците ви, че след 30 килограмите се трупат по-бързо от първи сняг.

Какво се променя в тялото, след като влезем в третото десетилетие на живота?

1. Шансът за забременяване намалява

Едно от най-големите опасения на 30-годишната възраст (особено за жените) е въпросът за фертилността.

Много хора отлагат бебетата, за да развият кариерата или да се порадват по-дълго на младостта и безгрижието. Но с напредването на времето яйцеклетките намаляват и има за какво да се притесняваме.

2. Косата започва да изтънява и дори да посивява

С напредването на възрастта дебелината на косъма се променя, а сивият цвят може да стане неотменен спътник на косата.

3. Костите отслабват

Това е един от неособено положителните аспекти на напредващата възраст. Приемайте повече калций, за да направите костите си по-силни.

4. Метаболизмът се забавя

Дори и най-слабите сред нас не са застраховани от натрупване на мазнинки. След 30 е добре да започнете да преразглеждате начина си на хранене, ако не искате да качите килограми.

5. Бръчките започват да се появяват

След 30 производството на нови клетки на кожата започва да се забавя, същото се отнася и за колагена. С навършването на тази възраст е добре да включите в разкрасителната си козметика и такава с ретиноиди, което ще спомогне за стимулирането на производството на колаген и ще помогне на кожата да устои на набръчкване.

6. Менструалният цикъл може да се промени

Намаляването на важни хормони като естроген и прогестерон влияе на менструалния цикъл, който може да доведе до нередовни, тежки или леки периоди и може да предизвика хаос в живота на жената. Някои дами дори започват перименопауза - етапът преди менопаузата. Той включва променливи менструални цикли, промени в настроението и безплодие.

7. Рискът от различни болести се увеличава

Според Реймънд Дж. Теси, главен изпълнителен директор и съосновател на INmune Bio, нещо като "възпаление" се случва в тялото, когато остареем. Този феномен причинява "болести, свързани с възрастта", като карцинома.

Доктор Теси препоръчва да се правят тези неща възможно още от ранна младежка възраст:

- Не пушете. Тютюнът е гарантиран бърз билет за възпаление.

- Контролирайте теглото си. Затлъстяването вреди в много отношения.

- Упражнявайте се редовно. Спортът стимулира спирането на хроничното възпаление.

- Спете повече и внимавайте със стреса

Освен това рискът от меланом се увеличава с възрастта. Той е един от най-честите ракови заболявания при младите възрастни и това е водещата причина за смърт, свързана с рак при жени на възраст между 25 и 30 години.

За да предотвратите рака на кожата, избягвайте излагане на слънце в средата на деня. Използвайте слънцезащита и никакви, ама никакви солариуми.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
5 навика, които намаляват риска от рак на гърдата
2019-10-20 04:00
212 0
Всички знаем едно нещо за рака: това е най-коварната болест. И един от най-честите видове карцином е този на гърдата. Той е и един от…

Защо не трябва да отслабваме бързо
2019-10-19 04:00
564 0
Ипократис Пападимитракос е един от най-търсените диетолози у нас, помогнал на стотици хора да поддържат здравословно тегло. Всеки ден поне един от неговите клиенти му…

Ранни симптоми за карцином на белия дроб
2019-10-18 04:00
810 0
Макар да се вярва, че тютюнопушенето увеличава риска от карцином на белия дроб, замърсеният въздух, професии, които са изложени на радиация и други фактори може…

Десетте правила на правилното хранене
2019-10-17 04:00
448 0
Хармоничната връзка с храната, също както и любовните отношенията, може да ни донесе много удоволствие и ползи. Предлагаме ви няколко начина да внесете баланс в…

актуален брой на вестник Конкурент