Лайфстайл

7 тъжни причини, които карат хората да изневеряват

  12.08.2019 10:40             
7 тъжни причини, които карат хората да изневеряват

Психолозите твърдят, че хората, които използват интернет по-често, имат повече извънбрачни афери. Да бъдеш излъган от партньора си е тъжно нещо, но преди да обвиняваме другите и да сме подозрителни през цялото време, винаги е по-добре да се задълбочим в истинските причини за изневярата и да се опитаме да ги избегнем.

Мъжете или жените изневеряват повече?

Има много изследвания по тази тема, но изневярата няма полова диференцираност.

Авторката на книгата „Тайните животи на изневеряващите жени“ Алисия Уокър говори с повече от 50 жени на възраст между 24 и 54 години, за да стигне до извода, че жените в началото на 40-те си години най-вероятно са изневерявали. Но никоя от тях не искала да напусне брака си. Те просто търсели ново изживяване.

Причините обаче при двата пола са различни. Докато мъжете са водени от желание, жените търсят емоционална връзка.

1. Липса на страст във връзката

Това е най-честата причина. Може да имате емоционална хармония с партньора си, но ако винаги е имало липса на страст, това може да завърши с изневяра.

Как да я избегнем:

1. Говорете с партньора си, бъдете отворени за вашите нужди и се опитайте да не неглижирате желанията на отсрещния

2. Не се страхувайте да експериментирате

3. Може да опитате сесии заедно с психолог, ако не знаете как да започнете да обсъждате този проблем сами

2. Липса на емоционално удовлетворение

Това може да бъде много опасно, защото ако не чувствате емоционална близост, може да се депресирате и да започнете да търсите друг източник на щастие. По-малкото свързване води до повече шансове за изневяра.

Как да я избегнем:

1. Работете заедно, за да създадете нещо значимо

2. Бъдете отговорни за вашите действия. Ако направите грешка, не я оставяйте такава, каквато е. Нерешените проблеми създават повече проблеми

3. Балансирайте работата и личния си живот

4. Вашият партньор също има право на собствено мнение. Вместо да се карате постоянно, е по-добре да намерите компромис

3. Вашият партньор вече не ви обича или се е влюбил в някой друг

Да, това е много болезнено, но любовта е сложно нещо. Може да пиете кафе в кафене и да се влюбите от пръв поглед в съседа си по маса. Не може да си обясним това, но понякога химията, съдбата или кармата са спусъците за непредвидени емоции.

Как да го избегнем:

1. Всяка връзка има предизвикателства. Никой не е перфектен и трябва да приемете това като факт

2. Продължавайте да сте романтични с партньора си

3. Вземете мерки. Хубаво е да кажете или чуете „Обичам те“, но все пак трябва да го докажете

4. Уважавайте независимостта на вашия партньор и своята

5. Не се опитвайте да насилвате нещата

4. Гневът е спусък за изневяра

Подозирате или знаете, че партньорът ви ви е наранил или предал. И на всяка цена искате отмъщение.

Как да го избегнем:

1. Съсредоточете се върху себе си, не върху партньора си. Не може да носите отговорност за действията на други хора, но може да сте отговорни за своите действия и емоции. Да си спокоен е много по-ефективно. Обградете се с приятели, които може да влияят добре на настроението ви.

2. Споделете чувствата си, вместо да трупате гнева у вас

3. Анализирайте ситуацията и се опитайте да намерите най-доброто решение вместо да затръшвате врати. Вашият партньор най-вероятно ще съжалява за постъпките си, когато ви види като разумен и спокоен човек.

5. Любопитство за нови преживявания

Интернет. Tinder. Фитнесът. Може да се сблъскате с изкушението навсякъде и да ви загложди любопитство дали бихте могли да спечелите нечие сърце. Това е като състезание, в което вместо да играете тенис, флиртувате с някого, за да видите дали все още ви бива в тя любовна игра. Може наистина да обичате партньора си, но може би имате нужда от предизвикателство.

Как да го избегнем:

1. Наложете си контрол, той може да ви помогне да избегнете импулсите, които всеки чувства от време на време.

2. Обърнете внимание на това как се държи другият в началото на връзката ви. Ако през цялото време обръща твърде много внимание на околните, това трябва да е знак за вас. Може би бъдещият ви партньор не е готов за нещо сериозно.

6. Невъзможност за обвързване

За някои хора връзка не означава да имаш само един партньор. Някои хора са просто по-разкрепостени.

Как да го избегнем:

Ако предпочитате традиционна връзка, обсъдете я с партньора си и не се страхувайте да бъдете себе си. По-добре е да избягвате нездравословни отношения в началото, отколкото да имате разбито сърце и лошо преживяване по-късно.

7. Връзката се нуждае от пипер

Добавете малко огън в отношенията си. Рискът добавя драматизъм в чувствата. И в стремежа към драма или от скука може да започнете да търсите нещо ново, което не може да получите вкъщи.

Как да го избегнем:

Не бързайте да вземате каквито и да било решения, преди да говорите честно с партньора си и да споделите вашите желания, нужди и фантазии. Всички връзки имат своите възходи и падения. Овкусяването на връзката може да включва различни дейности, които може да правите с партньора си.

mila.bg