Събития

Дамяновска също чака за парламента

  11.08.2019 14:32             
Дамяновска също чака за парламента

Ако директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров откаже да влезе в народното събрание на мястото на подалия заявление за напускане депутат Иван Генов, следваща в списъка на БСП е Цветелина Дамяновска.

Както написа пръв „Конкурент“, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ е обявил намерението си да излезе от Народното събрание и енепреклоним в решението си – http://konkurent.bg/article/157828/nov-deputat-ot-vraca-vliza-v-parlamenta-vijte-koi-e-toi-snimki

„Нека първо Анастас Попдимитров си каже дали иска да е депутат. Ако той се откаже и се наложи, чак тогава ще коментирам. При всички случаи се готвя за избори – според мен ще участвам само в местните наесен“, коментира Дамяновска пред „Конкурент“, попитана дали е готова да смени адресната си регистрация със софийска.

В същото време: http://konkurent.bg/article/157844/zapochnaha-zalaganiia-za-naslednik-na-popdimitrov-vuv-vrachanskiia-teatur

За Враца не е прецедент оттеглянето от парламента

В средата на март 2014 г. оставката си хвърли Николай Коцев, който по това време беше областен координатор на ГЕРБ и може да се похвали като един от първите народни представители, избран благодарение на мажоритарния вот. Коцев обаче предпочете да се върне в бизнеса, вместо да се лута из кулоарите на парламента, който се оказа, че е твърде тесен за него. Решението му също беше шокиращо и изненадващо – както за неговите съпартийци, така и за опонентите му. То обаче зарадва близките на Коцев, тъй като след „флирта“ в политиката той обърна повече време и грижи на семейството си.

За изненадващата рокада при червените депутати и какви са последствията от нея четете в днешния брой на „Конкурент“ – вестникът на Северозапада.