Събития

Започнаха залагания за наследник на Попдимитров във врачанския театър

  10.08.2019 18:15             
Започнаха залагания за наследник на Попдимитров във врачанския  театър

Новината на "Конкурент" за предстоящото оттегляне на депутата от БСП Иван Генов от народното събрание предизвика истински сериозни сътресения в информационното и културно пространство във Враца. Докато едни "медии" преписаха 1:1 информацията, включително изявлението на Генов пред медията ни /като по този начин се изложиха тотално/, други колеги коректно ни цитираха, с което демонстрираха, че моралът в журналистиката все още е важен.

новината вижте тукhttp://konkurent.bg/article/157828/nov-deputat-ot-vraca-vliza-v-parlamenta-vijte-koi-e-toi-snimki

Политиците също бяха изненадани от решението на Иван Генов, въпреки че това не е първият път, в който бившият изпълнителен директор е заявявал, че съжалява за влизането си в политиката. Той бил огорчен от функцията, която изпълнявал в парламента.

Спекулациите, че Генов се оттегля от депутатстването, за да се включи в местните избори наесен като кандидат за кмет на Козлодуй, каквито се появиха веднага след новината на "Конкурент", не отговарят на истината. Най-малкото заради адресната му регистрация, която няма да му позволи да "играе" в битката за кмет на крайдунавския град.

Според информация на "Конкурент", бъдещето на Генов е свързано с атомната енегретика и Агенцията за ядрено регулиране.

От друга страна вероятното влизане на Анастас Попдимитров в 44-ото Народно събрание на мястото на Генов отприщи фантазиите на всички, които се вълнуват от настоящето и най-вече от бъдещето на Драматично-кукления театър във Враца, където бъдещият депутат понастоящем е директор. Ако приеме да влезе в парламента, Попдимитров със сигурност ще трябва да напусне кабинета си на площад "Христо Ботев" №1, където се е нанесъл от далечната 1995 г. Това би означавало обявяването на конкурс за мястото му от министерството на културата /МК/.

Запознати твърдят, че офертата за парламента се равнява на шестица от тотото за театралния шеф, тъй като финансовото положение на ДКТ-Враца към настоящия момент не е много добро. Според неофициално потвърдени данни врачанският театър е "на червено" с над 1.3 млн лв. - толкова, колкото е годишният бюджет на културната институция, отпускан от МК. Неслучайно през последните седмици Попдимитров често пътува до София.

Още повече, че в момента на бюрото на министър Боил Банов има и една папка, в която се намира одитен доклад, извършен на ДКТ-Враца заради нарушения при обществена поръчка за купуването на микробус. Според информация на "Конкурент", за издънките на Попдимитров са съставени 10 акта - както за него, така хи на още трима от подчинените му.

А докато работещите в театъра са в летен отпуск, се завъртяха имена на сигурни кандидати за директор. За наследници на Попдимитров се спрягат ексшефът на пазарджишкия театър Владлен Александров, режисьорът Венцислав Асенов и депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов.

Всичко по темата четете в утрешния брой на в. "Конкурент" - вестникът на Северозапада