Общини

Кметът Сретениев: Ще има музей на ретромотори в Бойчиновци

  30.07.2019 12:24             
Кметът Сретениев: Ще има музей на ретромотори в Бойчиновци

През следващите години Светлин Сретениев ще хвърли усилия за откриване на музея на ретромотори, каквито колекционира. „Много задачи имам като кмет, не ми остава време за това удоволствие. Бизнесът ми го поеха децата, но пак не ми остава много свободно време. За да се случват всички проекти, с които сме се захванали, трябва да се работи – непрекъснато и упорито“, казва кметът. Той не крие, че си мечтае за музей на ретровозилата, които е купил и реставрирал.

Сретениев има 56 мотора, от които 24 са в движение, след като са били възстановени. „Най-възрастен“ е дядо, произведен през 1948 г. това е гордостта на соцпроизводството „Иж“, а „най-младият жребец“ в хангара е произведен през 2010 г. – „Хонда Хорнет“.

Постоянно ги кара. „Често ми се налага, когато ми остане свободно време, да се возя на ден с по 4-5, защото техниката трябва и да се движи, ако искам да е в „кондиция“. На всичките ми мотори са направени технически прегледи, платена им е застраховката, защото като кмет съм наясно, че трябва да се спазват законите“, казва Сретениев.

Страстта към моторите често го кара да бъде и край пистата в Лехчево, където има страхотни условия за мотокрос.

Очаквайте интервю с кмета Сретениев.