Общини

„Конкурент“ гостува днес в Бойчиновци в рубриката си ОБЩИНИТЕ ОТБЛИЗО

  30.07.2019 12:01             
„Конкурент“ гостува днес в Бойчиновци в рубриката си ОБЩИНИТЕ ОТБЛИЗО

„Конкурент“ гостува днес в Община Бойчиновци чрез традиционната си рубрика ОБЩИНИТЕ ОТБЛИЗО. Целта на визитата е да докажем, че хората в Северозападна България не са по-лоши от останалите българи, въпреки че за тях се говори, само когато има лоши поводи. Тогава и попадат в новинарските емисии или централните медии.

В Бойчиновци и останалите 12 села от общината: Бели брег, Бели брод, Владимирово, Громшин, Ерден, Кобиляк, Лехчево, Мадан, Мърчево, Охрид, Пали лула, Портитовци - живеят 9 390 души. Най-многолюдно е село Лехчево – 1 821 души, докато в общинския център живеят 1436 души. Във Владимирово населението е от 1 417 човека /данните са от последното преброяване/. Основният поминък е свързан със земеделието.

Кметът Светлин Сретениев /ГЕРБ/ кара втори мандат начело на общината. В общинския съвет от 13 души разпределението на силите е както следва: ГЕРБ – 6, „Народен съюз“ – трима, а по двама съветника имат РЗС и местна коалиция.

През последните 4 години в Бойчиновци и населените места е в ход грандиозна промяна. "Целта ми е като се тръгне от Монтана към АЕЦ "Козлодуй" площадите в селата ни и пътищата да са ремонтирани и обновени. Това не става за ден-два, а трябва много работа", казва в интервю пред "Конкурент" кметът Сретениев.