Konkurent
Инекс

Свят

Вижте как погребват богатите цигани в Русия

2019-07-28 11:20 7034 0

Вижте как погребват богатите цигани в Русия

Има една поговорка: "Няма да отнесете нищо в другия свят". Но, очевидно, циганите мислят по различен начин. Иначе как може да се обясни невероятният полу-абсурден лукс на гробовете на бароните им. И ако в България техните гробници ни се виждат свръзлуксозни и екстравагантни, вижте какво правят богатите цигани в Русия.

Циганските погребални процесии понякога могат лесно да бъдат объркани с преместването на хора от една къща в друга. Въпреки че ромите са християни, техните погребения са коренно различни от общоприетите. За тях се счита, че е нормално да се предостави на починалия пълен комфорт в задгробния живот.

Ясно е, че само барони и много богати цигани могат да си позволят подобни луксозни погребения. И мястото, където ще бъде настанен починалият е малко вероятно да прилича на гроб. Най-вероятно това ще бъде подземна гробница с огромни размери, където могат да се поберат всички неща, които се очаква да  бъдат използвани от мъртвите.

 

Но това не е всичко. Задължително нещо супер монументално трябва да стои на гроба. Мраморен или гранитен паметник най-вероятно в пълен ръст на починалия.

Много често в гроба на богатите руски цигани се заравя любимият му породист кон или свръхлуксозен автомобил.

Самата гробница е обзаведена почти както е живял приживе починалият барона. "Стаята" е обзаведена с мебели, уреди, килими. Тоалетна също ке бъде монтирана - как може без нея? Естествено мобилен телефон, гардероб с дрехи, телевизор, бар с алкохол, златни бижута, фикус в саксия (ако покойникът го е обичал, разбира се), любими чехли, пижами и т.н.

За особено шикозен се счита грочът с няколко обзаведени стаи и частен гараж с автомобил в него, и то не какъв да е. Ковчегът се прави само с възможното най-скъпо дърво. В него може да бъде вградена климатична инсталация, осветление, безжична връзка, за всеки случай.

Всички жени от погребалната процесия са длъжни да свалят поне едно златно бижуто и да го хвърлят в гроба.

 

Естествено, такива богати погребения изискват надеждна защита от мародерите. И тя е и не е по-лоша от тази на египетските фараони. Такава крипта е застроена според всички закони на архитектурата. Първо, бетонните плочи се “полагат” върху “стаята”, а след това, за всеки случай, те също се заливат с дебел слой бетон.

Но дори и такива мерки за сигурност не спират любителите на печалба. Циганските крипти биват ограбвани навсякъде. Все пак, такъв джакпот не може да бъде пропуснат.

pochivka.blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Меркел иска нов план за Брекзит до 30 дни
2019-08-22 09:50
24 0
Германският канцлер Ангела Меркел даде на премиера на Великобритания Борис Джонсън 30 дни за измисли решение за сключване на сделка с Брюксел за Брекзит, пише…

Експеримент: Как аудио книгите влияят на мозъка ни
2019-08-22 08:20
54 0
Американски учени откриха, че слушането на аудио книги има същия ефект върху центровете на мозъка, както четенето на книжни книги. Това съобщи в. "Дейли Телеграф".…

Гренландия показва какво ще се случи със света през идните години
2019-08-22 06:50
105 0
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата. Там ледниците се топят и морското ниво…

Самоуби се екоизманик №1 в САЩ
2019-08-21 21:20
152 0
Най-големият еко измамник на САЩ се е самоубил, предаде АП. Тялото на 60-годишния Ранди Констант е било в дома му в град Чиликот, щата Мисури,…

актуален брой на вестник Конкурент