България

След 4-годишно разследаване: Задържаха заподозрян за убийството на варненски диджей

  18.07.2019 13:26             
След 4-годишно разследаване: Задържаха заподозрян за убийството на варненски диджей

4 години след убийството на варненския диждей Тодор Тодоров, известен като DJ Теди, разследващите задържаха 50-годишен мъж. Окръжна прокуратура иска задържането му под стража. Предполага се, че убиецът е имал съучастник, който все още се издирва. Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ прокуратурата мотивира със съществуваща реална опасност 50-годишният обвиняем да се укрие или извърши престъпление с оглед естеството и завишената степен на обществена опасност на деянието и размера на санкцията за предумишлено убийство – от 5 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Диджеят бе открит мъртъв, наръган с нож, пред блока, в който живее във варненския квартал "Левски", на 27-и февруари 2015-а година. Две бяха основните версии за убийството – ревност или излязъл от контрол опит за грабеж от наркоман. Според близки до разследването обаче най-вероятната причина за бруталното убийство на 46-годишния мъж бе любовен триъгълник.

Тошко Генерала, както бе известен сред колегите си, бил разведен от известно време и подновил стара връзка. Жената обаче била в близки отношения с друг мъж, известен сред варненския ъндърграунд. Според версията именно съперникът за сърцето на фаталната дама е организирал „сплашването“, в което самият той не е участвал.

В първите дни на разследването преди 4 години криминалистите обясниха, че нападателят е чакал Тодор пред входа на блока, известен като Китайската стена. В същото време той бил на гости на съседи в същия блок. Малко след 22 часа си тръгнал и бил нападнат изненадващо. Няма данни мъжът да е бил бит, убиецът направо го е наръгал с нож в гърдите няколко пъти, хукнал да бяга и изхвърлил ножа до контейнер, на метри от мястото на убийството. Единият от ударите попаднал в аортата. Раненият мъж успял да мине няколко метра и се свлякъл на земята, където бил открит вече мъртъв от минаващ от там човек. Причината за смъртта е остра кръвозагуба.

24chasa.bg