Крими

Полицията в Монтана е на опашката по разкриваемост

  18.07.2019 13:24             
Полицията в Монтана е на опашката по разкриваемост

Областната полиция в Монтана се нарежда на 28 място в страната по разкриваемост. Това е предпоследното място. Последна е столичната дирекция, стана ясно от отчета за работата през първите 6 месеца на годината.

„Резултатът е слаб. Правим анализ. Проведохме срещи с прокурорите и вярвам, че ще преодолеем този период”, каза директорът старши  комисар Пламен Томов.

1 029 са регистрираните престъпления от началото на годината до края на юни на територията на област Монтана. 850 от тях са криминални и тук се отчита спад с 10 на сто в сравнение с първите 6 месеца на 2018 година. Икономическите са 179. При тях пък има увеличение с 10%, показват анализите. По брой регистрирани престъпления Монтана се нарежда на 20-о място в страната.

Най-спокойните общини са Медковец, Чипровци и Георги Дамяново, а апашите вилнеят основно в Монтана и Лом. Много са регистрираните престъпления и в общините Бойчиновци, Вълчедръм и Брусарци.

През периода полицаите са конфискували 3720 кутии нелегални цигари и доста килограми тютюн.

„В региона цигари без бандерол вече се срещат рядко. Хората започнаха да купуват нелегален тютюн и такъв откриваме почти всяка седмица.”, коментира анализаторът Петър Петров.

78 са тежките катастрофи, станали по пътищата на областта за първите 6 месеца на годината. 7 души са загубили живота си, а 111 са ранените. Засечени са 15518 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 3791 акта и 10 353 фиша.