България

Надрусан с бронз прободе хлапак в гърдите

  17.07.2019 09:40             
Надрусан с бронз прободе хлапак в гърдите

16-годишен казанлъчанин е бил хоспитализиран в клиниката по гръдна хирургия на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с прободна рана в близост до сърцето след скандал, разиграл се недалеко от обществената баня в центъра на Града на розите

Ударът е бил нанесен с джобно ножче, само по случайност острието не е засегнало сърдечния мускул, но имало увреждане на белите дробове, което е наложило извършването на животоспасяваща операция.

Веднага след сигнала на телефон 112 на мястото на инцидента е пристигнал патрулен автомобил на РУ „Полиция“, издирен и задържан е 16-годишен юноша от ромски произход, който е бил във видимо неадекватно състояние следствие продължително дишане на бронз.

Според очевидци пострадалият Асен Асенов  е направил опит  да прекрати сбиване между няколко хлапета, които също са били надрусани.

Образувано е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда, предстои извършителят да бъде задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане.Работещи на пазара в съседство с банята казанлъчани коментират, че не за пръв са били свидетели на сбивания между дишачите на бронз, въпрос на време било някой да бъдел убит при тези свади.

monitor.bg