България

Зловеща катастрофа заради конска каруца завърши с труп

  17.07.2019 08:20             
Зловеща катастрофа заради конска каруца завърши с труп

Тежка катастрофа стана на подбалканския път София-Бургас. При инцидента загина млад мъж. Каруца на пътя е причина за мелето, което стана до разклона за село Търничене, късно снощи.

24 годишното момче се е опитало да избегне удар с каруцата на пътя, която се движила без светлоотразители. Губи контрол и навлиза в бензиностанция, където се удря в стълб и в паркирани кола и бус. Младежът издъхва минути след инцидента. Водачът на каруцата е с леки охлузвания.

В края на миналата година, отново край Казанлък, красавицата Вики и приятелят ѝ Цанко изгубиха живота си, след като се опитали да избегнат сблъсък с циганска каруца. Седмица след тази трагедия 28-годишен водач на лек автомобил „Нисан Микра“ намери смъртта си малко след полунощ на 3 ноември по пътя от Казанлък за Стара Загора в района на село Тулово. Кървавият инцидент стана тази седмица загинаха момче и момиче на по 22 и 23 години от Казанлък заради нерегламентирано излезли на асфалта ромски каруци. Сигналът на телефон 112 е бил подаден около 0,30 часа, леката кола се е врязала в дърво, пристигналите на място спешни медици от Стара Загора само констатирали гибелта на младия шофьор, който е жител на град Крън.

През ноември 2018 г. 28-годишна бременна жена се сблъска с животни на пътното платно. Много хора от Казанлък излязоха на протест и бяха събрани над 700 подписа в града с искането за промяна на закона, но до ден днешен нови регулации няма.

Блиц