България

След преследване задържаха измамник, лъгал хората с доставки на дърва

  16.07.2019 14:57             
След преследване задържаха измамник, лъгал хората с доставки на дърва

Измамник, излъгал жители на беловското село Аканджиево, че ще им достави дърва за огрев, е бил закопчан с белезници от униформени от Районното управление на МВР в Септември.

В полицията в понеделник следобед бил получен сигнал, че двама млади мъже обикалят по улиците на село Аканджиево. Те уговорили жители на селото да им дадат пари срещу доставка на дърва за огрев. Вместо това обаче двамата изчезнали, а ощетените хора подали сигнал в полицията. 

Час по-късно на улица в Септември екип от Районното управление забелязал мъж, отговарящ на описанието на единия от измамниците. При опит да установят самоличността му той побягнал през дворовете на близките къщи. Последвало преследване, което преминало през различни имоти в града и слънчогледова нива в близост до коритото на река Марица.

Въпреки многократните разпореждания на органите на реда мъжът не се подчинил.Незабавно периметърът около беглеца бил блокиран от допълнително екипи от местното районно управление. След още един час униформените задържали 38-годишния Д.Г. от велинградския квартал "Анезица“. Той е приведен в ареста на управлението, а срещу него се води бързо производство. 

monitor.bg