България

Жилищен блок скочи на протест срещу проститутки

  16.07.2019 12:06             
Жилищен блок скочи на протест срещу проститутки

Недоволни хора протестират срещу свърталище на проститутки срещу блока им

Цял жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района. Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

Жилищната сграда се намира точно на международния път за Букурещ и обитателите ѝ се оплакват от шума и мръсотията, които съпътстват платените услуги.

Стигнали са до крайната мярка да излязат на протест, защото въпреки сигналите им, институциите не могат да се справят с проблема.

„Организираме протеста заради проституцията, която ежедневно се извършва в района на блока. Събират се повече от 10 човека – и проститутки, и травестити. Това е един голям тормоз за хората”, казва пред Нова тв Пламен Митев – организатор на протеста.

„Те стоят на спирката. Децата ни ги е страх да се прибират сами. Проблемите продължават въпреки жалбите, които подаваме”, коментира друг от протестиращите.

Според Пламен Митев проблемът е от години. „Подавали сме сигнали до прокуратурата. Подаваме сигнали до полицията. Оттам идват, разгонват ги за час – два, но после пак се връщат”, обяснява още той.

monitor.bg