България

Съдят мъж, насилил възрастна самотница във Варна

  15.07.2019 11:37             
Съдят мъж, насилил възрастна самотница във Варна

46-годишният Красимир И. ще отговаря пред съда за гавра с възрастна жена. Варненската районна прокуратура внесе срещу него обвинение за изнасилване на 77-годишна самотница. Ако бъде признат за виновен, го очаква присъда от 2 до 8 години затвор.

Противната гавра е извършена на 6 октомври 2017 г. Пенсионерката живеела от години сама в дома си. Вечерта около 22.30 часа се разбудила от силен шум, който идвал от антре, изградено до къщата й. Та излязла на двора да види какво се случва, забелязала мъжа, но тъй като била без очила, го оприличила на свой съгражданин, който през лятото й помагал в работата по двора. Насилникът избутал старицата в къщата с юмруци. Докато блъскал жертвата си, от джобовете му изпаднал портфейл, в който имало бележки с телефонни номера и имена на негови познати. Пенсионерката опитвала да се съпротивлява, на младият мъж я биел през цялото време. В една от стаите на дома й Красимир я изнасилил брутално. После си тръгнал.

Сутринта около 7.45 часа жената излязла на двора. Съседката й забелязала синините по лицето й. Възрастната жена споделила, че била бита от свой съгражданин, като казала името на човека, който й помагал лятото по двора. От срам жената не разказала какво точно се е случило през нощта. Била повикана полиция и медицински екип, пред които възрастната жена споделила и за изнасилването. Първоначално бил задържан посочения от пострадалата мъж, но проведеното разследване установило и уличило Красимир като извършител на сексуалното насилие. Няколко часа преди престъплението той бил забелязан с коня и каруцата си близо до къщата на жертвата.

Красимир бил уличен чрез ДНК-експертиза и свидетелски показания. Той е с начално образование, осъждан и има склонност към насилие, включително и сексуално към самотни възрастни жени.

24chasa.bg